Фирма

•За цехът•

Цех за Шприцформи

На площ от 1300 м² във фирма Гама Пласт БГ ООД е разположен инструментален цех за производство на шприцформи (матрици). Той разполага с цялото, необходимо, машинно оборудване – стругове, фрези, CNC фрези, шлайф машини, електроерозийна машина и машинни центри, необходими за изработката на инструментална екипировка по най-съвременни способи и стандарти.  Машинните центри CNC с ходове до х=2000, у=1000 и z=1000 mm, правят възможна изработката на шприцформи от всеки вид и размер.

•За цехът•

Фирмата се гордее с екипа си от висококвалифицирани специалисти, способни в съвместна работа с колегите си от конструкторски отдел да отговорят на всяко клиентско изискване за сложност на изработка.
Гама Пласт БГ ООД е сред водещите и утвърдени фирми на българския пазар за изработка на шприцформи за детайли от пластмаса, способна да предложи на своите клиенти изработката на сложни инструментални екипировки – шприцформи, прес форми и бластформи.

•За цехът•

Цех за пластмасови изделия

Цехът за производство на пластмасови изделия произвежда богата гама от артикули, за повечето от които фирмата притежава патента за производството им: каси за селското стопанство, за хляб, за бутилки, за живи животни и много други (кофи, кутии за еднократна употреба, стелажи, куфари за инструменти, рекламни изделия и др). Изходният материал е висококачествен полипропилен, полиетилен, PS и ABS.

Фирмата разполага с шприц машини с диапазон от 50 до 1600 тона затварящо усилие, до 16 кг продуктово тегло. Шприц автоматите са производство на водещи Европейските фирми като: KraussMaffei, Negri Bossi, Maicopresse и Realpress. Оборудвани са с роботизирани системи и технология за IML - печат за опаковките.

Изделията се тестват в лабораторни условия и са придружени от нужните сертификати за качество и годност при контакт с храни, където е необходимо. Складът на фирмата е на площ от 720м² разполага с постоянна наличност от суровини, готов да приеме и най-спешните клиентски заявки.